Naar boven

Nieuws

Kennismaken met MTbook?

Succesvolle bijeenkomst klankbordgroep MTbook in UMC Utrecht

21 december 2015

Op 18 december jl. vond in het UMC Utrecht de eerste bijeenkomst plaats van de klankbordgroep MTbook. De klankbordgroep MTbook bestaat uit een vertegenwoordiging van ziekenhuizen en partners die meedenken over de (door)ontwikkeling van MTbook.

In dit nieuwsbericht leest u over de samenstelling van de klankbordgroep, de agenda tijdens de bijeenkomst en de belangrijkste uitkomsten.

Deelnemende instellingen klankbordgroep MTbook

Bij de eerste klankbordgroep sessie waren de volgende instellingen vertegenwoordigd:

  • UMC Utrecht
  • Erasmus MC
  • Radboud UMC
  • MCH-Bronovo
  • Treant Zorgroep

Roadmap-sessie MTbook

De agenda voor deze bijeenkomst was getiteld "Roadmap-sessie MTbook". Bas van Dijk (Producteigenaar MTbook/ Directeur Zapphire) vertelde over de voorbije en voorliggende ontwikkelingen met betrekking tot MTbook.

De volgende hoofdpunten zijn tijdens de bijeenkomst aangestipt:

  • Zapphire BV stapt in de rol van portalbouwer MTbook. Kent de markt, ontwikkelde eerder al het succesvolle Supportbook waar 25+ ziekenhuizen en ruim 500+ ICT beheerders dagelijks gebruik van maken.
  • Er is gesproken over de resultaten die tot dusver bereikt zijn in de 650 uur die Zapphire in 2015 investeerde. Deze laten zich als volgt omschrijven:
  • Er is overeenstemming bereikt met Logic Medical over de overdracht van de catalogus met de ruim 8000 beschreven objectsoorten, risico-/ onderhoudsclassificaties en onderhoudsactiviteiten en de nieuwe rol voor Logic Medical als content-beheerder;
  • Er is een oplevering geweest van de eerste - op webtechnologie gebaseerde - versie (v0.9) van de MTbook portal inclusief de werkende XML-koppeling voor versie 8 van Ultimo. Het onderliggende datamodel is beoordeeld en er zijn diverse  toekomstvaste verbeteringen doorgevoerd.
  • De ontwikkeling en oplevering van de eerste versie heeft  bijgedragen aan het vertrouwen in de samenwerking met Ultimo en is een belangrijke basis voor de ontwikkeling van de nieuwe en complexe interface voor Ultimo 2016 R2.
  • Voor 2016 heeft Zapphire een grote hoeveelheid specificatie-, ontwerp-, bouw- en testuren begroot om de doorontwikkeling van MTbook vorm en inhoud te geven. Samen met de klankbordgroep is gekeken hoe deze capaciteit het beste aangewend kan worden om meest gewenste resultaat te behalen.
  • Gesproken is over de missie, visie, de architectuurgedachte van MTbook en de ontwikkelkansen en -mogelijkheden die er liggen. Deelnemers hebben hun voorkeuren in een workshopachtige vorm kenbaar gemaakt.

De vertegenwoordigers vonden de bijeenkomst zeer nuttig. Iedereen heeft aangegeven in de klankbordgroep te willen aanblijven en mee te willen denken over de functionele doorontwikkeling van MTbook.

Een volgende klankbordgroep bijeenkomst zal worden belegd rondom de oplevering van versie 1.0 van MTbook in maart/ april 2016.

Een bijdrage van Bas van Dijkklankbordgroep