Naar boven

Nieuws

Kennismaken met MTbook?

MTbook ISO 27001/ NEN 7510 gecertificeerd

MTbook ISO 27001/ NEN 7510 gecertificeerd

29 december 2016

“Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker voor onze klanten.”

Begin december kondigde minister Schippers het actieplan voor de beveiliging van patiëntgegevens aan. Daarmee komt informatiebeveiliging, voor de klanten van MTbook, hoger dan ooit op de agenda te staan. Deze ontwikkeling was al langer gaande en daarom zijn we al vanaf begin vorig jaar bezig om informatiebeveiliging tot in de haarvaten van onze eigen organisatie te borgen. Dit heeft, op 22 en 23 december jl., geresulteerd in een succesvolle audit op de implementatie van de ISO 27001 en de compliancy ten aanzien van de NEN 7510. En met gepaste trots hebben we het ISO27001 certificaat van DNV-GL in ontvangst genomen.

Kwaliteit en veiligheid verzekerd

Bas van Dijk, directeur van Zapphire, de makers van MTbook, vertelt enthousiast over het resultaat; “Deze certificering is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Want hiermee verzekeren we onze klanten van kwaliteit en veiligheid in de ontwikkeling, het beheer, het onderhoud en de exploitatie van onze software-oplossingen. We hebben een solide en betrouwbare basis gecreëerd, waarop onze klanten dagelijks kunnen vertrouwen in de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen.

We willen betrokken zijn bij onze klanten en ook daadwerkelijk invulling geven aan de kernwaarden waarvoor we als bedrijf staan.

Bovengemiddelde score

We hebben Zapphire in 2015 opgericht en zijn dus eigenlijk een piepjonge organisatie. Maar dankzij de implementatie van de ISO 27001 is onze organisatie vrijwel in één keer volwassen geworden. We zijn ook erg blij dat we bovengemiddeld gescoord hebben in onze beheersing van het informatiebeveiligingsmanagementsysteem.” De volgende sterke punten werden expliciet door de auditor genoemd:

  • Zapphire has a strong awareness of Information Security in her processes and among her personnel.
  • The operational processes, like incident management, change management, availability and capacity management are strongly defined and in place. This is especially mention worthy because Zapphire is a young but fast growing organisation.
  • The ISMS is working with a strongly defined control cycle based on monthly, quarterly, 6 months and yearly periods.

Wilt u meer weten over de ISO 27001 certificering van Zapphire en wat dit voor uw organisatie betekent? Neem dan contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.

Een bijdrage van Bas van Dijk