Naar boven

Nieuws

Kennismaken met MTbook?

MTbook is nu hét dataplatform geworden voor de medische technologie

3 oktober 2016

Vandaag, 3 oktober 2016, is het dan zover; MTbook is hét dataplatform geworden voor de aanlevering van uniforme stamgegevens, risicoclassificaties en onderhoudsplannen van meer dan 9.000 medische apparaten van bijna 2.000 fabrikanten. Meer dan 10 ziekenhuizen in Nederland gebruiken het nieuwe MTbook al om de kwaliteit van regie en beheer van hun medische technologie te verbeteren. Bovendien helpt MTbook hen met beter risicomanagement en juiste borging van periodieke (onderhouds)activiteiten. Logischerwijs wordt hiermee het oude platform, dat officieel tot afgelopen vrijdag dienst deed, afgesloten.

Intelligente koppeling van unieke catalogus

Bas van Dijk, directeur Zapphire en ook verantwoordelijk voor MTbook, vertelt enthousiast: “Dit is een mooie mijlpaal die we samen met de deelnemende ziekenhuizen en onze partners Ultimo Software Solutions en Logic Medical hebben bereikt. Eind vorig jaar vertrouwde Logic Medical hun unieke catalogus met destijds ruim 8.000 beschreven medische instrumenten en apparaten aan ons toe, waardoor het nu de kern vormt voor MTbook. Wij hebben op dat moment de uitdaging aangenomen om de koppeling van deze zorgvuldig opgebouwde database, met het asset-managementsysteem voor medische technologieafdelingen van Ultimo, te verbeteren. Daarbij kon en kan men nog steeds, vertrouwen op onze ervaring met ons Supportbook dat in bijna 30 ziekenhuizen gebruikt wordt.

Delen, analyseren en benchmarken

Het resultaat? Een gebruiksvriendelijk en toekomstgericht platform waarmee we slimmer kunnen samenwerken. Met MTbook kunnen ziekenhuizen data over het gebruik, beheer en onderhoud van hun medische apparatuur op landelijk niveau met elkaar delen, hun data benchmarken en big-data analyseren. Dit alles resulteert in verbetering van de kwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van medische apparatuur en besparing van tijd en kosten in verschillende werkprocessen.

Uitbreiding van functionaliteiten

Op de korte termijn zetten we alle ziekenhuizen die waren aangesloten op het oude platform, zorgvuldig over op het nieuwe MTbook en laten hen o.a. kennismaken met het webportaal MTbook. Dit webportaal biedt ziekenhuizen gebruiksvriendelijke toegang tot de uniforme en eenduidige vastgelegde stamdata, informatie en kennis van de meer dan 9.000 medische apparaten en hulpmiddelen. Daarna focussen we ons op het uitbreiden van de informatie en functionaliteit van MTbook. Dit doen we samen met onze partners en onder regie van de klankbordgroep MTbook.”

Meer informatie

Bent u benieuwd wat MTbook voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag!

Een bijdrage van Bas van Dijk